2023. május 27., szombat

Füssen, Walderlebniszentrum Ziegelwies, Der Baumkronenweg (2023), SzG3

Vissza a főoldalra (katalógus)

Beszámoló Fotóalbuma  ITT található!

Ide viszonylag nehezen jutottunk el, nem az elhelyezkedés, hanem más miatt. Első nap (vasárnap), nagy volt a tömeg, nem találtunk parkolót (a parkolás egyébként is probléma szinte mindenhol). A második nap (hétfőn), kiderült, hogy tervszerű karbantartás! van és egész nap zárva vannak. A 3. nap (kedden) egész nap esett az eső. A 4. nap elindultunk Garmisch-Partenkirchen felé, na akkor sikerült bejutni. 

Valahogy az tűnt fel (miért is?), hogy nem magyar módra készült. Van normális parkoló (a német oldalon kicsi, az osztrák oldalon elég nagy), nem csak az ösvény van, hanem a fogadó épületben kiállítások vannak erdészeti, geológiai témákban, oktatási termek, nem pottyantós WC-k, stb. A lombkorona ösvényt mi a német oldalról közelítettük meg, mivel ott szintben lehetett rájutni a lombkorona ösvényre (a felesége már nem nagyon szeret lécsőt mászni), az osztrák oldalon viszont fel kell jönni a szintjére. 

Amúgy magát a lombkorona ösvényt nem igazán tartom nagy durranásnak, kissé magasabban sétálhatunk, mint a talaj szinten (pedig az első diplomám erdőmérnöki, jobban is érdekelhetne a dolog). Kissé jobb a kilátás a hegyekre. Viszont a közepe táján országot válthatunk, ott van a német-osztrák államhatás (az oldalán réz D és Ö jellel), az ösvényen felfestve (a feleségem pont ott áll). 

Az utolsó képen látni, hogy előzően mekkora eső esett, a folyó parti sétányok le is voltak zárva.

Látszott, hogy német alapossággal építették meg, karbantartás is van, szerintem gyerekkel ajánlható a megtekintése, ha nem is kulcsfontosságú. 















Vissza a főoldalra (katalógus)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése